14. SEP 2015

Skvelé recepty pre telo aj dušu

redakcia

Jednou z dôležitých oblastí nášho života je strava. Je pravda to, čo sa hovorí: "Sme to, čo jeme."

Aj preto Iveta Papcunová, vyznávačka zdravého životného štýlu so všetkým, čo k tomu patrí (psychika, pohyb, strava, napísala knihu Skvelé recepty pre telo aj dušu, ktorá ponúka inšpiráciu práve tohto druhu. Jedlá  sú jednoduché na prípravu i suroviny, bez použitia modifikovaných. Použitím alternatívnych obilnín je väčšina z nich prirodzene bezlepková. Spolu s nápojmi sú pripravené podľa piatich elementov.

Dopĺňajú ich zaujímavé citáty, vzorový jedálny lístok podľa ročných období, desatoro telesného, duševného a duchovného zdravia.

Najdôležitejšou prísadou všetkých domácich jedál je láska k tým, pre ktorých ich pripravujete.  
Sophia Loren

Suroviny máme doma, začíname čarovať. Pre tieto recepty je typická ešte jedna vlastnosť, upozorňuje Iveta Papcunová: ich príprava vyžaduje 7 a pol, 17 a pol, 27 a pol, 117 a pol atď. minúty. Ak by sa vám stalo, že by ste boli šikovnejší, ako my a prípravu zvládli skôr, zostávajúci čas do limitu na prípravu odporúčame využiť na objatie partnera, detí, svokry a kohokoľvek, kto sa v tom momente objaví v kuchyni.

V knihe Skvelé recepty pre telo aj dušu nájdete množstvo prírodných a „láskavých“ receptov. Napríklad:

Hokkaido chrumkavá polievočka (bezlepková)

  • 1 kg tekvice hokkaido
  • 1 l vody
  • 1 pór
  • kúsok morskej riasy Wakame
  • 7 guličiek borievky
  • 1 lyžica sójovej omáčky Tamari
  • štipka kurkumy
  • štipka soli
  • za hrsť slnečnicových semienok (tekvicových, sezamových)

Postup: 

Tekvicu umyjeme, vyberieme zrnká a nakrájame na menšie mesiačiky. Vložíme do studenej vody aj s borievkou a dáme variť. Po zovretí pridáme riasu, o 7 minút šťipku soli a šikmo nakrájané kolieska póru s kurkumou. Necháme na miernom ohni 7 minút. Vypneme, ochutíme sójovou omáčkou Tamari. Na tanieri posypeme nasucho opraženými slnečnicovými (tekvicovými, sezamovými) semienkami.

hakaido polievka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nepečené kokosové guľôčky

  • 250 g nesírených hrozienok
  • šťava z jedného citróna
  • pár kvapiek umeoctu špeciál
  • 250 g strúhaného kokosu
  • 1 lyžica Mikawa Mirinu (nemusí byť, môže byť aj rum)

POSTUP:

Hrozienka pomelieme na mäsovom mlynčeku, alebo rozmixujeme. Pridáme do nich umeocot, citrónovú šťavu a zapracujeme kokos. Z hmoty tvarujeme guľôčky, alebo iné tvary, ktoré obalíme v kokose. Do stredu môžeme vložiť nasucho opraženú mandľu, lieskový alebo iný oriešok.

kokosove gulky

Množstvo chutných receptov nájdete v novej knihe Skvelé recepty pre telo aj dušu.

skvele recepty

Zdroj: PR


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Skvelé recepty pre telo aj dušu

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Chudnutie

 

Aký je podľa vás najúčinnejší spôsob chudnutia?

Jednoznačne diéty
Zdravé stravovanie
Pravidelné cvičenie
Kombinácia cvičenia a zdravého stravovania

Celkom hlasovalo: 685
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.