5. FEB 2016

Známa britská blogerka a jej zdravé recepty

redakcia

Nová kniha Lahodne s Ellou každý deň vôbec nie je o diéte, ale o radosti zo zdravého jedla, ktoré zlepší váš vzhľad a životný pocit. 

Ella si uvedomuje, že zdravé jedlo by malo korešpondovať s vaším životným štýlom a príprava jedla by nemala byť zložitá. Po obrovskom úspechu britskej blogerky Elly nenechala ďalšia kniha na seba dlho čakať.
Rozšírila svoje experimentovanie s jedlom a napísala pokračovanie.

Jednoduché recepty a výborné jedlá pre zdravý životný štýl

To je kniha blogerky, ktorej kniha sa stala v Británii najpredávanejšou kuchárkou a mimoriadne zabodovala aj v USA.
V úvode knihy Ella vysvetľuje, ako si vychutnávať jedlo, ako si otvoriť myseľ, nájsť rovnováhu a rešpektovať pri stravovaní svoje telo. Nasleduje vyše 200 strán úžasných receptov – nádherné fotografie, presné postupy a jedlá od raňajok, cez zdravé jedlo so sebou, šaláty, varenie vo veľkom, až po jednoduché sladkosti.

„Prechod k rastlinnej strave bol nepochybne najlepším krokom, aký som kedy urobila. Bez nového spôsobu stravovania si už dnes svoj život neviem predstaviť, cítim sa vďaka nemu vyrovnane a šťastne,“ vysvetľuje Ella vo svojej knihe Lahodne s Ellou každý deň.

Objavila množstvo jedinečných jedál, ktorými môže svojmu organizmu dopriať potrebnú pozornosť a zdravie.

Raňajkové tyčinky s banánovou príchuťou

Toto sú praktické raňajky, ktoré si môžete vziať so sebou. Ich príprava nie je vôbec zložitá a výsledok je výživnejší a chutí omnoho lepšie než kupované tyčinky. Lahodnú chuť docielime overenou kombináciou banánov, masla z kešu orieškov, medu, škorice a vanilky, zatiaľ čo ovsené vločky dodajú tyčinkám lahodnú, mierne žuvačkovú konzistenciu. A ak milujete orechové maslá, určite neodoláte a pred jedením si ešte každú tyčinku natriete vanilkovým maslom z kešu orieškov.

Na prípravu 10 tyčiniek potrebujeme:

  • 2 veľmi zrelé banány
  • 200 g ovsených vločiek
  • 100 ml mandľového mlieka
  • 2 polievkové lyžice masla z kešu orieškov
  • 1 polievkovú lyžicu mletej škorice
  • 1 polievkovú lyžicu medu
  • 1 čajovú lyžičku vanilkového prášku
  • kokosový olej na vymastenie plechu

POSTUP:

Predhrejeme rúru na 180 °C (teplovzdušnú na 160 °C). Banán nakrájame a na tanieri ho vidličkou najemno popučíme. Popučený banán zmiešame s ostatnými ingredienciami (okrem kokosového oleja). Kokosovým olejom vymastíme formu alebo plech (môj má rozmery 23 x 15 x 5 cm). Do formy alebo plechu nalejeme hotovú banánovú zmes.
Pečieme asi 12 minút, upečenú zmes necháme vychladnúť a nakrájame na tyčinky.
Tyčinky uložíme do chladničky v uzavretej nádobe, kde vydržia až päť dní.

Oveľa viac chutných receptov nájdete v knihe Lahodne s Ellou každý deň

lahodne s ellou

Zdroj foto: bux.sk
Zdroj: PR

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Známa britská blogerka a jej zdravé recepty

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Chudnutie

 

Aký je podľa vás najúčinnejší spôsob chudnutia?

Jednoznačne diéty
Zdravé stravovanie
Pravidelné cvičenie
Kombinácia cvičenia a zdravého stravovania

Celkom hlasovalo: 690
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.