Zapoj sa do REŠTART VÝZVY v špeciálnom predpredaji len do konca roka a získaj DARČEK ZADARMO

REŠTART VÝZVA 2025

Živočíšne a rastlinné maslo. Ktoré maslo je zdravšie?

Založil Zdravicko poslať správu
Ide o to, že nerada do seba dostávam nezdravé, nedajbože škodlivé potraviny. A čo sa týka masla mám naozaj dilemu. O živočíšnom masle sa vie, že obsahuje veľa tuku, čo sa môže prejaviť negatívne na zvýšenom cholesterole. Aj preto sa na trhu objavili rastlinné maslá, viete tie, ktoré sa tak ľahko roztierajú :) Ibaže málokto vie, že túto úžasnú vymoženosť má na svedomí chemické spracovanie masla. Pri výrobe sa používa vodík, ktorý potom papáme. Takže, čo je lepšie? Aké maslo jedávate?

Pridať diskusiu medzi obľúbené

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

juevo@centrum.sk
juevo
 4.4.2014 10:18

Vodík je prírodný produkt a zdraviu neškodí a priamo v masle nieje, myslím. Dnešnej dobe sa výroba margarínu ci masla zlepšila. Príloha - v současné době je k výrobě moderních rostlinných tuků, které jsou běžně dostupné v obchodech, používán nový výrobní postup, tzv. interesterifikace, která vzniku trans mastných kyselín zabraňuje. Najlepšie je jest čo vám chutí.

 
miruska227
miruska227
 7.8.2012 15:02

Jednoznačne najzdravším variantom je živočíšne maslo. Margaríny a akékoľvek náhrady sú absolútne nevhodné! Dokonca, viacerí výživoví poradcovia odporúčajú živočíšne maslo v kombinácii s tvrdými syrmi a olivovým olejom ako prílohu k pečivu resp. rýchlym sacharidom, pretože takto znižujú riziko priberania a sú prospešné pre zdravie.

 
modroocka
modroocka
 7.8.2012 12:58

Odkedy bol syn hospitalizovaný s mononukleózou na infekčnom, jedávame výlučne živočíšne maslo. Lekárka nám vysvetlila, že pre správne fungovanie pečene je oveľa zdravšie ako to rastlinné. Pokiaľ ho nejedávate na lyžice, určite nezdvihne ani cholesterol.

 
Liška Eliška
Liška Eliška
 14.3.2011 17:46

Ja som tiez za zivocisne. Lepsie chuti a je mi viac prirodzene. Ale neviem posudit na kolko je zdrave. Tiez by ma to zaujimalo. Ako velmi vplyva na cholesterol?