Živočíšne a rastlinné maslo. Ktoré maslo je zdravšie?
Pridať diskusiu medzi obľúbené
Nový príspevok
Vodík je prírodný produkt a zdraviu neškodí a priamo v masle nieje, myslím. Dnešnej dobe sa výroba margarínu ci masla zlepšila. Príloha - v současné době je k výrobě moderních rostlinných tuků, které jsou běžně dostupné v obchodech, používán nový výrobní postup, tzv. interesterifikace, která vzniku trans mastných kyselín zabraňuje. Najlepšie je jest čo vám chutí.
Jednoznačne najzdravším variantom je živočíšne maslo. Margaríny a akékoľvek náhrady sú absolútne nevhodné! Dokonca, viacerí výživoví poradcovia odporúčajú živočíšne maslo v kombinácii s tvrdými syrmi a olivovým olejom ako prílohu k pečivu resp. rýchlym sacharidom, pretože takto znižujú riziko priberania a sú prospešné pre zdravie.
Odkedy bol syn hospitalizovaný s mononukleózou na infekčnom, jedávame výlučne živočíšne maslo. Lekárka nám vysvetlila, že pre správne fungovanie pečene je oveľa zdravšie ako to rastlinné. Pokiaľ ho nejedávate na lyžice, určite nezdvihne ani cholesterol.
Ja som tiez za zivocisne. Lepsie chuti a je mi viac prirodzene. Ale neviem posudit na kolko je zdrave. Tiez by ma to zaujimalo. Ako velmi vplyva na cholesterol?