Zapoj sa do REŠTART VÝZVY v špeciálnom predpredaji len do konca roka a získaj DARČEK ZADARMO

REŠTART VÝZVA 2025
Prečo jesť chia semiačka a ako ich používať?
24
OKT
Prečo jesť chia semiačka a ako ich používať?

Sú zdravé, ľahko stráviteľné a univerzálne na použitie. Pred konzumáciou ich môžete namočiť, zomlieť či nechať naklíčiť. 

Celý článok
Tipy na zdravšie maškrty pre deti
redakcia
Tipy na zdravšie maškrty pre deti
19
OKT

Naše ratolesti sladkosti jednoducho milujú. Ako im vybrať tie zdravšie? 

Je kokosová voda lepšia ako športové nápoje?
Je kokosová voda lepšia ako športové nápoje?
17
OKT

Pozitívom kokosovej vody je to, že sa jedná o prírodný produkt. 

Vysokoproteínové diéty – zbraň na tuky, alebo hazard so zdravím?
Vysokoproteínové diéty – zbraň na tuky, alebo hazard so zdravím?
14
OKT

Diéty s vysokým obsahom bielkovín sú stále populárne, pretože človek pomerne ľahko schudne a netrpí hladom. Je však ich účinok trvalý a ako vplývajú na zdravie? 

Ľanové semiačka sú extra stvorené pre ženy. Dámy, čítajte prečo
Ľanové semiačka sú extra stvorené pre ženy. Dámy, čítajte prečo
13
OKT

So zdravými semiačkami akoby sa v poslednom čase roztrhlo vrece, no niekedy sa oplatí zachovať vernosť klasike. Prečo sú ľanové semienka obzvlášť prospešné pre ženy a ako ich použiť? 

Začiatkom veľkých životných zmien môže byť aj strava
redakcia
Začiatkom veľkých životných zmien môže byť aj strava
12
OKT

Život je o voľbe – každý si môže vybrať, ako prežiť svoj život. A k spokojnému a vyrovnanému, ktorý nás viac spojí s naším vnútrom, môže viesť aj strava, tvrdí Henrieta Peškovičová.

7 výnimočne chutných a zdravých receptov z kapusty
7 výnimočne chutných a zdravých receptov z kapusty
11
OKT

Neviete, čo s hlávkami kapusty, ktoré máte v komore? Inšpirujte sa jednoduchými, ale jedinečnými a lahodnými receptami. 

Pšeno – zdravý zázrak z prírody
Veronika Shoebridge
Pšeno – zdravý zázrak z prírody?
10
OKT

Je lacné, mimoriadne zdraviu prospešné a vhodné na prípravu veľkého množstva jedál. Znovuobjavte pšeno aj vy!

Vplyv mikróbov na vaše zdravie
redakcia
Vplyv mikróbov na vaše zdravie
7
OKT

Viete, prečo chce váš lekár poznať váš mikrobióm? Pretože sa objavil nový výskum a ten svedčí o predtým neznámych spojeniach medzi našimi mikróbmi a mnohými chorobami, vrátane obezity, artritídy, autizmu a depresií. 

Sacharidy sú minulosť. Lepším zdrojom energie sú tuky!
Sacharidy sú minulosť. Lepším zdrojom energie sú tuky
5
OKT

Ak budete v jedálničku sacharidy dlhodobo držať na minime, prídu neodolateľné chute na sladké a únava. Alebo je to úplne naopak? Spýtali sme sa dvoch odborníkov na výživu. 

Karnitín vám pomôže pri chudnutí, ale nie vždy
Karnitín vám pomôže pri chudnutí, ale nie vždy
4
OKT

Mnohí tí, ktorí chudnú, či športujú, nedajú na karnitín dopustiť – pomáha spaľovať podkožný tuk, podporuje športový výkon, znižuje produkciu kyseliny mliečnej vo svaloch a očisťuje.

Ako telu zabezpečiť dostatok proteínov?
Ako telu zabezpečiť dostatok proteínov?
28
SEP

Bielkoviny sú potrebné pre rast a obnovu telesných tkanív. Predstavujú základ pre kosti, kožu, svaly, enzýmy i hormóny. 

Prečo a ako využívať prepustené maslo v kuchyni?
Prečo a ako využívať prepustené maslo v kuchyni?
23
SEP

Maslo ghí (ghee) má jedinečnú chuť i arómu. Dá sa použiť rovnako ako klasické maslo, ale obsahuje veľa prospešných látok a je bez kazeínu i laktózy. 

Príprava kvásku a kváskové mapy
Príprava kvásku a kváskové mapy
22
SEP

Ako si pripraviť kvások doma a čo robiť v prípade, že si na to ešte netrúfnete? Poradí odborníčka na kváskové pečenie Lenka Mančíková.

Chemické lieky, alebo prírodné liečivá?
redakcia
Chemické lieky, alebo prírodné liečivá?
20
SEP

„Najúčinnejšia medicína je prirodzená liečivá sila, ktorá sa nachádza v každom z nás,“ povedal kedysi dávno starogrécky lekár Hippokrates.

 

Ako používať výživnú pohánkovú múku v kuchyni?
Ako používať výživnú pohánkovú múku v kuchyni?
16
SEP

Pohánková múka má špecifickú chuť, ale pokiaľ ju použijete v správnom množstve, chuť koláčov priveľmi nezmení a dodá im množstvo živín.

Pridajte do svojho jedálnička jedlá bez „kalórií"
Pridajte do svojho jedálnička jedlá  bez „kalórií
15
SEP

Tvrdenie, že niektoré potraviny nemajú žiadne kalórie, je trochu zavádzajúce. Všetky potraviny majú nejaké množstvo kalórií (s výnimkou vody). 

Fakt, alebo fikcia: Treba jesť viac, aby sme schudli?
Fakt, alebo fikcia: Treba jesť viac, aby sme schudli?
8
SEP

Musíte spáliť viac kalórií, ako prijmete, aby ste sa zbavili tuku. Tým pádom musíte zjesť oveľa menej, aby ste videli výsledky. Je to ale vždy tak? 

Vitamíny, ktoré vám zaistia pohodu počas chladnejších dní
Vitamíny, ktoré vám zaistia pohodu počas chladnejších dní
7
SEP

Jeseň je za dverami a často dáva zabrať našej nálade i imunitnému systému. Ťažkostiam sa dá predísť aj správnou voľbou vitamínov.

Tipy od odborníčky na najvýživnejšie múky a ich kombinácie
Tipy od odborníčky na najvýživnejšie múky a ich kombinácie
2
SEP

Prečo sa oplatí pri pečení kombinovať viacero múk a ktoré sú najviac prospešné?