Pozitívom kokosovej vody je to, že sa jedná o prírodný produkt.
Sú zdravé, ľahko stráviteľné a univerzálne na použitie. Pred konzumáciou ich môžete namočiť, zomlieť či nechať naklíčiť.
Naše ratolesti sladkosti jednoducho milujú. Ako im vybrať tie zdravšie?
Diéty s vysokým obsahom bielkovín sú stále populárne, pretože človek pomerne ľahko schudne a netrpí hladom. Je však ich účinok trvalý a ako vplývajú na zdravie?
So zdravými semiačkami akoby sa v poslednom čase roztrhlo vrece, no niekedy sa oplatí zachovať vernosť klasike. Prečo sú ľanové semienka obzvlášť prospešné pre ženy a ako ich použiť?
Život je o voľbe – každý si môže vybrať, ako prežiť svoj život. A k spokojnému a vyrovnanému, ktorý nás viac spojí s naším vnútrom, môže viesť aj strava, tvrdí Henrieta Peškovičová.
Neviete, čo s hlávkami kapusty, ktoré máte v komore? Inšpirujte sa jednoduchými, ale jedinečnými a lahodnými receptami.
Je lacné, mimoriadne zdraviu prospešné a vhodné na prípravu veľkého množstva jedál. Znovuobjavte pšeno aj vy!
Viete, prečo chce váš lekár poznať váš mikrobióm? Pretože sa objavil nový výskum a ten svedčí o predtým neznámych spojeniach medzi našimi mikróbmi a mnohými chorobami, vrátane obezity, artritídy, autizmu a depresií.
Ak budete v jedálničku sacharidy dlhodobo držať na minime, prídu neodolateľné chute na sladké a únava. Alebo je to úplne naopak? Spýtali sme sa dvoch odborníkov na výživu.
Mnohí tí, ktorí chudnú, či športujú, nedajú na karnitín dopustiť – pomáha spaľovať podkožný tuk, podporuje športový výkon, znižuje produkciu kyseliny mliečnej vo svaloch a očisťuje.
Bielkoviny sú potrebné pre rast a obnovu telesných tkanív. Predstavujú základ pre kosti, kožu, svaly, enzýmy i hormóny.
Maslo ghí (ghee) má jedinečnú chuť i arómu. Dá sa použiť rovnako ako klasické maslo, ale obsahuje veľa prospešných látok a je bez kazeínu i laktózy.
Ako si pripraviť kvások doma a čo robiť v prípade, že si na to ešte netrúfnete? Poradí odborníčka na kváskové pečenie Lenka Mančíková.
„Najúčinnejšia medicína je prirodzená liečivá sila, ktorá sa nachádza v každom z nás,“ povedal kedysi dávno starogrécky lekár Hippokrates.
Pohánková múka má špecifickú chuť, ale pokiaľ ju použijete v správnom množstve, chuť koláčov priveľmi nezmení a dodá im množstvo živín.
Tvrdenie, že niektoré potraviny nemajú žiadne kalórie, je trochu zavádzajúce. Všetky potraviny majú nejaké množstvo kalórií (s výnimkou vody).
Musíte spáliť viac kalórií, ako prijmete, aby ste sa zbavili tuku. Tým pádom musíte zjesť oveľa menej, aby ste videli výsledky. Je to ale vždy tak?
Jeseň je za dverami a často dáva zabrať našej nálade i imunitnému systému. Ťažkostiam sa dá predísť aj správnou voľbou vitamínov.
Prečo sa oplatí pri pečení kombinovať viacero múk a ktoré sú najviac prospešné?