Zázvor patrí medzi najzdravšie a najchutnejšie koreniny sveta. Pochádza z Číny a je doslova preplnený živinami a bioaktívnymi komponentmi, ktoré majú úžasný vplyv na naše telo a mozog.
Karnitín je využívaný ako spaľovač tukov a pripisujú sa mu aj viaceré pozitívne účinky na zdravie. Funguje, alebo sa jedná iba o ďalší reklamný trik?
Pri nepravidelnej strave, redukčných diétach, tehotenstve, nadmernom športovom výkone vždy vieme, prečo sme hladní.
Sú zdravé, ľahko stráviteľné a univerzálne na použitie. Pred konzumáciou ich môžete namočiť, zomlieť či nechať naklíčiť.
Naše ratolesti sladkosti jednoducho milujú. Ako im vybrať tie zdravšie?
Pozitívom kokosovej vody je to, že sa jedná o prírodný produkt.
Diéty s vysokým obsahom bielkovín sú stále populárne, pretože človek pomerne ľahko schudne a netrpí hladom. Je však ich účinok trvalý a ako vplývajú na zdravie?
So zdravými semiačkami akoby sa v poslednom čase roztrhlo vrece, no niekedy sa oplatí zachovať vernosť klasike. Prečo sú ľanové semienka obzvlášť prospešné pre ženy a ako ich použiť?
Život je o voľbe – každý si môže vybrať, ako prežiť svoj život. A k spokojnému a vyrovnanému, ktorý nás viac spojí s naším vnútrom, môže viesť aj strava, tvrdí Henrieta Peškovičová.
Neviete, čo s hlávkami kapusty, ktoré máte v komore? Inšpirujte sa jednoduchými, ale jedinečnými a lahodnými receptami.
Je lacné, mimoriadne zdraviu prospešné a vhodné na prípravu veľkého množstva jedál. Znovuobjavte pšeno aj vy!
Viete, prečo chce váš lekár poznať váš mikrobióm? Pretože sa objavil nový výskum a ten svedčí o predtým neznámych spojeniach medzi našimi mikróbmi a mnohými chorobami, vrátane obezity, artritídy, autizmu a depresií.
Ak budete v jedálničku sacharidy dlhodobo držať na minime, prídu neodolateľné chute na sladké a únava. Alebo je to úplne naopak? Spýtali sme sa dvoch odborníkov na výživu.
Mnohí tí, ktorí chudnú, či športujú, nedajú na karnitín dopustiť – pomáha spaľovať podkožný tuk, podporuje športový výkon, znižuje produkciu kyseliny mliečnej vo svaloch a očisťuje.
Bielkoviny sú potrebné pre rast a obnovu telesných tkanív. Predstavujú základ pre kosti, kožu, svaly, enzýmy i hormóny.
Maslo ghí (ghee) má jedinečnú chuť i arómu. Dá sa použiť rovnako ako klasické maslo, ale obsahuje veľa prospešných látok a je bez kazeínu i laktózy.
Ako si pripraviť kvások doma a čo robiť v prípade, že si na to ešte netrúfnete? Poradí odborníčka na kváskové pečenie Lenka Mančíková.
„Najúčinnejšia medicína je prirodzená liečivá sila, ktorá sa nachádza v každom z nás,“ povedal kedysi dávno starogrécky lekár Hippokrates.
Pohánková múka má špecifickú chuť, ale pokiaľ ju použijete v správnom množstve, chuť koláčov priveľmi nezmení a dodá im množstvo živín.
Tvrdenie, že niektoré potraviny nemajú žiadne kalórie, je trochu zavádzajúce. Všetky potraviny majú nejaké množstvo kalórií (s výnimkou vody).