Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Čučoriedkový koláč s mrveničkou

Koláč z celozrnnej špaldovej múky s čučoriedkami.

Čučoriedkový celozrnný špaldový koláč s mrveničkou
7. AUG 2015

Potrebujeme:

  • 25 g droždia
  • 2 dcl vlažného mlieka
  • 150 g celozrnnej špaldovej múky hladkej
  • 220 g hladkej špaldovej múky
  • 1 žÍtok
  • 70 g rozpusteného poctivého živočíšneho masla 82 %
  • 70 g trstinového cukru
  • 1 lyžica kokosového tuku na vymastenie plechu alebo formy
  • 700 g čučoriedok

Posýpka (mrvenička):

  • 60 g kokosového cukru, alebo trstinového
  • 60 g poctivého živočíšneho masla 82 %
  • 40 g celozrnnej špaldovej múky hrubej
  • 40 g celozrnnej špaldovej  krupice

Postup: 

V miske si pripravíme kvások z vlažného mlieka, lyžice cukru, múky a rozdrobeného droždia. Kvások  pripravíme na teplom mieste cca za 20 minút. Pridáme zvyšný cukor, múky,  žÍtok , maslo a vymiešame na husté vláčne cesto. Necháme vykysnúť približne 40-50 minút pod ľanovou utierkou.

Cesto rozvaľkáme na hrúbku do 1 cm. Položíme na vymastený plech, pridáme umyté, odkvapkané čučoriedky a rovnomerne ich rozmiestnime po povrchu cesta. Mrveničku si vyrobíme zmiešaním všetkých ingrediencií v miske tak, že suchými rukami miesime a drobíme suroviny medzi prstami. Posypeme ovocie a dáme piecť na 35-40 minút do teplovzdušnej rúry na 180 stupňov Celzia.

Zdroj receptu: horecka.sk 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Mrkvovo-mandľový koláčMrkvovo-mandľový koláč

 

 

Obrátený tvarohovo-čerešňový koláčikObrátený tvarohovo-čerešňový koláč

 

 

Ríbezlovo tvarohový koláč s rebarborouRíbezľovo-tvarohový koláč s rebarborou


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Čučoriedkový koláč s mrveničkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.