Plnený patizón s cuketou a pórom
Z detstva som poznala patizón len ako čudnú vec, ktorá pripomína lietajúci tanier a priznám sa, že ma nikdy neoslovil.
Čo budeme potrebovať?
- 1 patizón strednej veľkosti
- 10 g masla
- 2 strúčiky cesnaku
Na plnku:
- 150 g uvarenej natur ryže (alebo 60 g surovej)
- 1 kápie
- 50 g póru
- 50 g cukety
- 1 PL olivového oleja
- himalájskej soli
- kurkumy
- 20 g syru eidam (do 30 % tuku v sušine)
Postup:
Z patizónu si opatrne odrežeme vrch. Lyžicou vyberieme semienka a dužinu. Semienka vyhodíme a dužinu z patizónu použijeme do náplne. V miske si rozpustíme maslo, pridáme cesnak a soľ a vytrieme ním vnútro patizónu. Keď je patizón takto prichystaný, vložíme ho do rúry a pečieme cca 30 minút pri teplote 200 stupňov. Kým je patizón v rúre, na panvici si rozohrejeme olivový olej a pridáme na kolieska nakrájaný pór. Keď je pór orestovaný, pridáme nadrobno nakrájanú dužinu z patizónu, kápiu a chvíľku dusíme. Nakoniec pridáme na kocky nakrájanú cuketu, zeleninu dochutíme soľou a kurkumou a pridáme uvarenú ryžu. Všetko spolu dobre premiešame. Patizón vyberieme z rúry, naplníme ho ryžovo-zeleninovou zmesou, vrch posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť ešte na 30 minút.
Zdroj receptu: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Voňavý baklažán, šalotky a strúčiky cesnaku, marinované v lahodnej omáčke ochutenej červeným vínom, nesklame ani ako slávnostné jedlo na výnimočnú príležitosť.
Ak hľadáte ľahké zeleninové jedlo, ktoré zároveň nasýti, určite si pozrite náš recept.
Patizón, podobne ako cuketa, je pomocníkom pri dodržiavaní diétnych režimov, pretože disponuje nízkym množstvom kalórií.