Zapekaný patizón so zeleninou
Patizón, podobne ako cuketa, je pomocníkom pri dodržiavaní diétnych režimov, pretože disponuje nízkym množstvom kalórií.
Suroviny:
- 1 veľký patizón
- 2 vajíčka
- biely jogurt
- soľ, korenie, olej
Postup:
Očistený patizón nakrájame na vzhľadné kúsky a naukladáme na olejom vymastený pekáč. Osolíme, okoreníme podľa chuti a vložíme do rozohriatej rúry. Po zmäknutí patizón polejeme rozmixovanými vajíčkami, ktoré sme zmiešali s bielym jogurtom a dochutili. Pečieme dovtedy, kým jedlo nezíska zlatistý nádych. Podávame s ľubovoľnou zeleninou, ktorú pokvapkáme olivovým olejom.
Zdroj ilustračnej fotky: goodfon.su
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Zdravé a chutné fašírky na obed.
Máte radi strukoviny a hľadáte výživné jedlo? Potom je pre vás tento recept stvorený.
Mäso a zeleninový šalát ako vynikajúca kombinácia stvorená na obed.