Karfiolovo-mrkvové fašírky

Martina Faberová

Jednoduchý obed na prípravu, ktorý vás zasýti, dodá živiny a pohladí chuťové poháriky. 

Karfiolovo-mrkvové fašírky
21. NOV 2019

Príprava: 50 minút

Porcie: 4

Suroviny:

  • menší karfiol
  • zväzok mrkvy
  • 3 vajcia
  • korenie
  • soľ
  • 100 g šunky
  • 100 g nastrúhanej mozzarelly
  • 100 g rozmixovaných ovsených vločiek
  • 2 PL olivového oleja

Postup:

Karfiol nakrájame na drobné kúsky a dáme variť. Očistíme si mrkvu a dáme ju variť vcelku spolu s karfiolom.

Uvarený karfiol scedíme a necháme odkvapkať. Uvarenú mrkvu nastrúhame a pridáme ku karfiolu. Ak by ste mali väčšie kúsky, popučte ho na menšie časti.

K uvarenej zelenine pridáme zvyšné suroviny a všetko spolu premiešame. Vytvarujeme fašírky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia cca 30 minút.

Výživovú hodnoty na 1 porciu: 1647 kJ/392 kcal, 17 g tukov, 22 g bielkovín, 36 g sacharidov, GL priemer 2

Extra tip: Z mrkvy a karfiolu si môžete pripraviť aj karfiolovo-mrkvovú pizzu

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER. 

nabitá kuchárka


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Karfiolovo-mrkvové fašírky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Chudnutie

 

Aký je podľa vás najúčinnejší spôsob chudnutia?

Jednoznačne diéty
Zdravé stravovanie
Pravidelné cvičenie
Kombinácia cvičenia a zdravého stravovania

Celkom hlasovalo: 1751
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.