Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Pohánkový nákyp s tvarohom

Pohánka je bohatá na flavonoid rutín, ktorý posilňuje krvné cievy.

Pohánkový nákyp s tvarohom
21. APR 2015

Suroviny:

  • 250g pohánky
  • 150 g tvarohu (ja som použila domácí kozí tvaroh)
  • 2 stredne veľké paradajky, olúpané a pokrájané na kocky
  • bazalka
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica tekvicového oleja
  • 1 polievková lyžica kokosovéh oleja, ghee alebo slnečnicového oleja lisovaného za studena
  • 1 polievková lyžica tekvicovej nátierky (môžete použiť akúkoľvek inú, ktorá je k dispozícií), je to hlavne na ochutenie pohánky

Postup:

Prepláchnutú pohánku vsypeme do vriacej vody so štipkou soli a na miernom ohni varíme 20 minút. Medzitým zalejeme paradajky vriacou vodou a po 5-tich minútach ich olúpeme a pokrájame na kocky. Paradajky zmiešame s tvarohom, bazalkou a cesnakom. Do uvarenej pohánky pridáme nátierku a dochutíme, ak treba. Rozdelíme ju na polovicu a do misky, vymastenej tukom, dáme prvú polovicu. Na pohánku dáme vrstvu tvarohu s paradajkami a zakryjeme druhou polovicou. Dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 20 až 25 minút. Pred podávaním môžeme poliať tekvicovým olejom.

Odporúčame prečítať: Pohánkové hniezdo

Zdroj receptu: http://www.zdraviebezliekov.sk/jedlo-ako-liek/hlavne-jedla/pohankovy-nakyp-s-tvarohom/

Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pohánkový nákyp s tvarohom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.