Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Špaldové palacinky s makom a špaldový trhanec

Palacinky určite poznáte. My vám ich však ponúkame v zdravšej verzii so špaldovou múkou, bez cukru a s ovocím.

Špaldové palacinky s makom a špaldový trhanec
9. JAN 2016

Suroviny:

  • 500 g špaldovej múky
  • 2 vajíčka
  • 250 g masla
  • 200 g maku (nemletý)
  • 2 PL stévie na pečenie a varenie
  • 100 g vlašských orechov
  • 200 g ovocia (jahody, sušené slivky)
  • 2 dcl bio slnečnicový olej na potretie panvice
  • 1 l rastlinného mlieka
  • med (iné sladidlo)
  • vanilku (struk), štipka soli
  • čerstvé lístky stévie, alebo mäty
     

Postup: 

Do misy preosejeme špaldovú múku, pridáme vajcia, soľ, polovicu maku, vanilku zo struku, stéviu a mlieko podľa toho, ako nám hustne cesto. Necháme 5 minút odstáť, aby sa múka spojila s mliekom a na horúcej panvici pečieme palacinky. Môžeme ich podávať takto, alebo ak zostanú, potom aj ako trhance.

Na drobné kúsky natrháme palacinky a vhodíme ich do rozpálenej hlbokej panvice s kúskami masla. Pridáme sušené slivky a prehrejeme, na záver pridáme orechy a hrsť maku, prehrejeme a vypneme, Do horúcej zmesi pridáme nakrájané jahody a premiešame s medom (iným sladidlom).

Na nahriaty tanier servírujeme horúce, poliate s medom a dochutené mätou, alebo lístkami stévie. Výborné s ovčím jogurtom.

Zdroj foto: Peškovičová Henrieta

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Banánové palacinkyBanánové palacinky

Ak potrebujete rýchlo získať potrebnú energiu, máte chuť na sladké alebo sa chcete zasýtiť niečím ľahkým, nie je nič lepšie ako siahnuť po banáne.

 

Celozrnné palacinky so šípkovým lekvárom a jogurtomCelozrnné palacinky so šípkovým lekvárom a jogurtom

Príprava je nenáročná a keďže celozrnná múka sa v tele mení na zločité sacharidy, po dvoch palacinkách budete plní ako keby ste ich zjedli po päť.

 

 

Palacinky na slano, ako ich nepoznášPalacinky na slano, ako ich nepoznáte

Ak máte radi špenát, tak sa ho držte.


Autor článku

Henrieta

Henrieta Peškovičová

Jedlo pripravujem z toho, čo príroda ponúka. Založila som projekt Food and Figure R-evolution, kde majú miesto tí, ktorí chcú prejsť na zdravší životný štýl. Nie som lekár, nie som vedec, som len človek, ktorý si váži to, čo na Zemi dostal k tomu, aby mohol žiť." Jej ďalšie recepty nájdete aj na:

https://www.facebook.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Špaldové palacinky s makom a špaldový trhanec

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.