Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Výdatná polievka z patizónu a restovanými šampiňónmi

Alžbeta Janošíková

Polievka z patizónu ťa príjemne prekvapí! Je jemná a ľahká, k tomu nenáročná na prípravu a kúpu ingrediencií. Ideálna polievka, ktorá je súčasťou víkendového obedu. Jednoznačne odporúčam vyskúšať. Ak si sa ešte s patizónom nestretla, v recepte mám o ňom aj stručnú charakteristiku. Prajem ti dobrú chuť! :)

Výdatná polievka z patizónu a restovanými šampiňónmi
4. AUG 2017

Čas prípravy: cca 30 minút

Počet porcií: 4 porcie

Prečo zaradiť patizón do jedálnička?

  • podporuje imunitný systém,
  • podporuje trávenie, metabolizmus, funkciu žalúdka, hrubého čreva, pravidelnú stolicu,
  • podporujú funkciu obličiek, močových ciest a pečene,
  • znižujú vysoký krvný tlak a vysoký cholesterol,
  • normalizujú hladinu cukru v krvi.

 

Čo budeme potrebovať?

1 stredne veľká patizón

2 stredne veľké zemiaky

1 liter vody

himalájsku soľ

čerstvo mleté čierne korenie

kari korenie

2 lyžice extra panenského olivového oleja

1 hrsť čerstvých šampiňónov

voliteľné: smotana na varenie

polievocka 2

Zdroj fotografie: Alžbeta Janošíková

Ako budeme postupovať?

Patizón zbavíme šupky a nastrúhame na jemno. Potom všetko dáme do hrnca, jemne osolíme a dusíme 10 minút.

Pridáme kari korenie a zalejeme litrom vody.

Privedieme do varu a rozmixujeme tyčkovým mixérom.

Potom pridáme zemiaky, ktoré sme si uvarili v osobitnom hrnci do mäkka. Opäť tyčkovým mixérom rozmixujeme do hladka.

Dochutíme soľou, korením, pridáme smotanu.

Na olivovom oleji zľahka orestujeme očistené a nakrájané šampiňóny.

Hotovú polievku servírujeme s voňavými šampiňónmi.

 

Želám ti dobrú chuť!

 

Zdroj titulnej fotografie: Alžbeta Janošíková

 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Výdatná polievka z patizónu a restovanými šampiňónmi

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.