10 dôvodov, prečo by ste mali vyhodiť svoju mikrovlnnú rúru
Je možné, že milióny ľudí nevedome obetujú svoje zdravie výmenou za pohodlie mikrovlnnej rúry? Prečo bývalý Sovietsky zväz zakázal používanie mikrovlnných rúr už v roku 1976? Odpovede na tieto otázky môžu šokovať tak, že budete svoje "mikrovlnky" hádzať do koša.
Viac ako 90% domácností používa mikrovlnú rúru na prípravu jedál. Je to hlavne spôsobené tým, že mikrovlnné rúry sú v porovnaní s konvenčnou rúrou oveľa viac pohodlné a energeticky efektívne. Takže len veľmi málo domov či reštaurácií funguje bez nich. Vo všeobecnosti ľudia veria, že to, čo v mikrovlnnej rúre uvaria alebo len zohrejú nemá žiadny negatívny vplyv na potraviny alebo na ľudí samých.
Predpokladá sa, že ak by „mikrovlnky“ boli naozaj škodlivé, žiadna normálna vláda by ich nikdy nedovolila uviesť na trh. Alebo snáď áno?
Avšak pozor! Existuje dôkaz, že „mikrovlnné varenie“ nie je prirodzené, ani zdravé, a je oveľa nebezpečnejšie pre ľudské telo, než by si to vedel ktokoľvek predstaviť. Ibaže výrobcovia mikrovlnných rúr potláčajú fakty a dôkazy. Z tohto dôvodu si ľudia v blaženej nevedomosti aj naďalej pripravujú jedlo v „mikrovlnkách“. A to bez znalosti účinkov a nebezpečenstva takéhoto kroku.
Kde sú spomínané dôkazy?
V roku 1991 sa konal súdny spor v Oklahome z dôvodu, že nemocnica použila mikrovlnnú rúru na ohrev krvi potrebnej na transfúzie. Daný prípad sa týkal operácie bedrového kĺbu pacientky, ktorá zomrela pri jednoduchej transfúzii krvi. Žiarenie z mikrovlnnej rúry zmenilo krv určenú na transfúziu a to ju zabilo.
Doktor Hans Ulrich Hertel pracoval dlhé roky ako vedecký pracovník zameraný na potraviny v jednej z najväčšej švajčiarskej potravinárskej spoločnosti, ktorá podniká v celosvetovom meradle. Pred niekoľkými rokmi ho z firmy vyhodili kvôli spochybňovaniu niektorých technologických postupov, ktoré znehodnocovali potraviny. V roku 1991, on a profesor z univerzity v Lausanne publikovali výskumnú správu o tom, že jedlo pripravené v mikrovlnnej rúre môže predstavovať veľké negatívne riziko pre zdravie ako jedlo uvarené konvenčnými prostriedkami. Riziko spočíva v tom, že mikrovlnné žiarenie má rakovinotvorné účinky na našu krv.
Doktor Hertel bol prvým vedcom, ktorý realizoval kvalitnú klinickú štúdiu zameranú na mikrovlnného žiarenie a jeho účinky na krv a fyziológiu ľudského tela. Jeho malá, ale dobre kontrolovaná štúdia preukázala degeneratívnu silu, ktorá sa tvorí v mikrovlnných rúrach a pôsobí aj na potraviny spracované v nich.
Vedecký záver ukázal, že mikrovlnné varenie mení živiny v potravinách tak, že dochádza k zmenám v krvi ľudí, čo následne spôsobuje zhoršenie stavu v ľudskom systéme.
10 dôvodov, prečo by ste mali vyhodiť svoju mikrovlnnú rúru
1. Pravidelná konzumácia jedla spracovaného v mikrovlnnej rúre spôsobuje trvalé poškodenie mozgu
2. Ľudské telo nie je schopné stráviť neznáme vedľajšie produkty vzniknuté v jedle vytvorenom v mikrovlnnej rúre
3. Produkcia hormónov u žien aj mužov sa mení a poškodzuje neustálou konzumáciou jedla z „mikrovlniek“
4. Účinky vedľajších produktov ostávajú v ľudskom tele veľmi dlho
5. Prísun minerálnych látok, vitamínov a živín z jedla je znížený, takže telo z nich dostane minimum
6. Minerálne látky v zelenine sú zmenené na rakovinotvorné voľné radikály
7. Jedlo z „mikrovlnky“ spôsobuje žalúdočné a črevné rakovinové bujnenie. To môže čiastočne vysvetliť prudký nárast miery rakoviny hrubého čreva napríklad v Amerike
8. Dlhodobá konzumácia potravín z mikrovlnnej rúry spôsobuje zvýšenie rakovinových buniek v ľudskej krvi
9.Taktiež to spôsobuje chyby v imunitnom systéme tým, že sa menia lymfatické uzliny a krvné sérum
10. Konzumácia potravín z mikrovlnnej rúry spôsobuje stratu pamäti a sústredenia, emočná labilitu a zníženie inteligencie.
V mnohých ohľadoch predstavujú alternatívu k mikrovlnným rúram bežné rúry. Porovnanie ich najlepších modelov nájdete na tejto stránke s výberom najlepších rúr.
Zdroj: foodmatters.tv