Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty na slano.
V knihe Vilo Habo špeciál nájdete 70 zatiaľ nezverejnených receptov nielen od obľúbených Habovcov, ale aj od slovenských celebrít, napríklad Mariána Miezgu, Jozefa Vajdu, kapely Hex či komičky Evelyn.
Svojimi fantastickými receptami prispeli aj Lhotovci, Rumlovci, Kánovci a mnohé ďalšie rodiny, ktoré sa zúčastnili tejto kuchárskej šou.
A nechýba medzi nimi ani Kristína Farkašová, Lujza Garajová Šrameková či Michal Hudák.
Čo navarila Evelyn, Kristína Farkašová či Marián Miezga?
Prečítajte si Celebrity varia.
Ani tentoraz nechýbajú fotky z relácie a vtipné výroky Vila Haba, vďaka ktorým sa pri varení výborne naladíte a pobavíte.
Vilo Habo a Dávid Habo
Losos so zelerovým pyré
NA PRÍPRAVU LOSOSA BUDEME POTREBOVAŤ
- 800 g lososa s kožou
- 100 g soli
- mleté čierne korenie
- bylinky (bazalka, rozmarín...)
- olej/maslo
NA PRÍPRAVU ZELEROVÉHO PYRÉ BUDEME POTREBOVAŤ
- 1 zeler
- 100 g plesňového syra
- maslo
- soľ
- muškátový oriešok
NA OZDOBU
- čerstvú bazalku
- mrkvu postrúhanú na nite
- zelené fazuľky
Zdroj: bux.sk
POSTUP
Lososa osolíme, okoreníme a pod kožu dáme bylinky. Potom ho z oboch strán opečieme a necháme 8 minút piecť v rúre.
Zeler na pyré uvaríme, vodu zlejeme a rozmixujeme ho s maslom, soľou a muškátovým orieškom. Do pyré môžeme pridať aj plesňový syr, ktorý zvýrazní chuť pyré.
Podávame
Lososa podávame s lístkom bazalky a zelerovým pyré, ktoré ozdobíme niťami mrkvy. Losos vynikajúco chutí aj s uvarenými zelenými fazuľkami.
Kristína Farkašová a Lukáš Dóza
Penne s paradajkami a olivami
BUDEME POTREBOVAŤ
- 800 g cestovín (penne)
- 500 g paradajok v konzerve
- 400 ml olivového oleja
- 200 g šunky/slaniny
- 200 g čiernych olív bez kôstok
- 200 g parmezánu
- 1 cibuľu
- 100 ml bieleho vína
- trochu cukru
- čerstvé oregano
- bazalku
- pár strúčikov cesnaku (podľa chuti)
- mleté farebné korenie
- soľ
Zdroj: bux.sk
POSTUP
Cestoviny dáme variť do vriacej vody. Na hlbokej panvici si na olivovom oleji opražíme najemno pokrájanú cibuľu, ku ktorej pridáme nakrájané olivy a šunku. Opečieme, podlejeme vínom, osolíme a dochutíme mletým farebným korením. Potom pridáme paradajky, podľa potreby cukor a necháme prejsť varom. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak, bazalku a oregano.
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich.
Podávame
Cestoviny servírujeme poliate paradajkovou omáčkou a posypané nastrúhaným parmezánom.
Zdroj: PR