Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Skvelé recepty pre telo aj dušu

redakcia

Jednou z dôležitých oblastí nášho života je strava. Je pravda to, čo sa hovorí: "Sme to, čo jeme."

Skvelé recepty pre telo aj dušu
14. SEP 2015

Aj preto Iveta Papcunová, vyznávačka zdravého životného štýlu so všetkým, čo k tomu patrí (psychika, pohyb, strava, napísala knihu Skvelé recepty pre telo aj dušu, ktorá ponúka inšpiráciu práve tohto druhu. Jedlá  sú jednoduché na prípravu i suroviny, bez použitia modifikovaných. Použitím alternatívnych obilnín je väčšina z nich prirodzene bezlepková. Spolu s nápojmi sú pripravené podľa piatich elementov.

Dopĺňajú ich zaujímavé citáty, vzorový jedálny lístok podľa ročných období, desatoro telesného, duševného a duchovného zdravia.

Najdôležitejšou prísadou všetkých domácich jedál je láska k tým, pre ktorých ich pripravujete.  
Sophia Loren

Suroviny máme doma, začíname čarovať. Pre tieto recepty je typická ešte jedna vlastnosť, upozorňuje Iveta Papcunová: ich príprava vyžaduje 7 a pol, 17 a pol, 27 a pol, 117 a pol atď. minúty. Ak by sa vám stalo, že by ste boli šikovnejší, ako my a prípravu zvládli skôr, zostávajúci čas do limitu na prípravu odporúčame využiť na objatie partnera, detí, svokry a kohokoľvek, kto sa v tom momente objaví v kuchyni.

V knihe Skvelé recepty pre telo aj dušu nájdete množstvo prírodných a „láskavých“ receptov. Napríklad:

Hokkaido chrumkavá polievočka (bezlepková)

  • 1 kg tekvice hokkaido
  • 1 l vody
  • 1 pór
  • kúsok morskej riasy Wakame
  • 7 guličiek borievky
  • 1 lyžica sójovej omáčky Tamari
  • štipka kurkumy
  • štipka soli
  • za hrsť slnečnicových semienok (tekvicových, sezamových)

Postup: 

Tekvicu umyjeme, vyberieme zrnká a nakrájame na menšie mesiačiky. Vložíme do studenej vody aj s borievkou a dáme variť. Po zovretí pridáme riasu, o 7 minút šťipku soli a šikmo nakrájané kolieska póru s kurkumou. Necháme na miernom ohni 7 minút. Vypneme, ochutíme sójovou omáčkou Tamari. Na tanieri posypeme nasucho opraženými slnečnicovými (tekvicovými, sezamovými) semienkami.

hakaido polievka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nepečené kokosové guľôčky

  • 250 g nesírených hrozienok
  • šťava z jedného citróna
  • pár kvapiek umeoctu špeciál
  • 250 g strúhaného kokosu
  • 1 lyžica Mikawa Mirinu (nemusí byť, môže byť aj rum)

POSTUP:

Hrozienka pomelieme na mäsovom mlynčeku, alebo rozmixujeme. Pridáme do nich umeocot, citrónovú šťavu a zapracujeme kokos. Z hmoty tvarujeme guľôčky, alebo iné tvary, ktoré obalíme v kokose. Do stredu môžeme vložiť nasucho opraženú mandľu, lieskový alebo iný oriešok.

kokosove gulky

Množstvo chutných receptov nájdete v novej knihe Skvelé recepty pre telo aj dušu.

skvele recepty

Zdroj: PR


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Skvelé recepty pre telo aj dušu

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.