Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

5 zdravých receptov s ovsenými vločkami

Zbiehajú sa vám slinky na banánové ovsené koláčiky alebo by ste radšej vyskúšali ovsené vločky v kombinácii s bryndzou? 

5 zdravých receptov s ovsenými vločkami
8. JUL 2016

Ak milujete ovsené vločky a radi ich pripravujete na rozličné spôsoby, ponúkame vám chutné, zdravé a rýchle recepty, ktoré môžete zaradiť do svojej osobnej kuchárskej knihy.

Čokoládová ovsená kaša pre maškrtníkov

Táto ovsená kaša je stvorená na raňajky. Množstvo surovín použite podľa počtu stravníkov a intenzity hladu. Okrem ovsených vločiek si nachystajte horkú čokoládu s obsahom kakaa 70 %, kokos, škoricu, banán a mlieko (môže byť aj rastlinné) alebo vodu. Ako na to? Ovsené vločky zalejte vlažným mliekom, alebo horúcou vodou, nechajte chvíľu odstáť. Potom pridajte banán nakrájaný na kolieska, nastrúhaný kokos, kúsky čokolády a škoricu. 

Medovo-orechové ovsené sušienky

Na týchto sušienkach si pochutnáte počas celého roka. Pripravte si 160 g ovsených vločiek, 300 g orechov (môžete použiť mix alebo obľúbený druh orechov), 150 g pravého včelieho medu, 60 g kokosového oleja a mletú škoricu podľa chuti. V jednej miske si zmiešajte tuhé suroviny, teda ovsený vločky, orechy a škoricu. Do nej pridajte med a kokosový olej. Vypracujte cesto a vložte ho na hodinu do chladničky. Následne ho vyvaľkajte medzi dvoma obaľovacími fóliami a povykrajujte tvary podľa ľubovôle. Sušienky dajte na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Pečte pri teplote 180 stupňov Celzia 10 až 15 minút.

Ovsená kaša s bryndzou

Ak máte radi nápadité recepty, tento rozhodne vyskúšajte. Budete potrebovať 4 mrkvy, ovsené vločky, olivový olej, soľ a bryndzu. Najprv si očistite mrkvu, nakrájajte ju na prúžky, pokvapkajte olivovým olejom a pečte, kým nezmäkne. Ovsené vločky zalejte vriacou vodou tak, aby vznikla kašovitá konzistencia. Po vychladnutí k nim pridajte bryndzu. Servírujte s pečenou mrkvou, poprípade s inou zeleninou.

Banánové kolieska

Na banánové kolieska budete potrebovať 2 veľké zrelé banány, 1 šálku ovsených vločiek, podľa chuti kúsky orieškov, hrozienka a škoricu. Vločky zalejte vriacou vodou, po zmäknutí pridajte roztlačené banány, kúsky orechov a hrozienka. Pozor, aby konzistencia cesta nebola príliš riedka. Vytvarujte kolieska, dajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte cca 15 minút pri teplote 160 stupňov Celzia.

Ovsené placky

Placky nemusíte pripravovať iba zo zemiakov. Skvelou základnou surovinou sú aj ovsené vločky. 400 g ovsených vločiek namočte. Ak v nich zostane prebytočná voda, zbavte sa jej. Pridajte 4 vajíčka, 4 PL mlieka, nadrobno nakrájanú cibuľku, pretlačené 4 strúčiky cesnaku, podľa chuti soľ a majoránku. Všetko dokonale premiešajte. Na rozpálenom kokosovom oleji, ktorý je určený na varenie a vyprážanie (bez typickej kokosovej arómy), alebo na masle ghee vysmažte placky. Prebytočný tuk odstráňte papierovým obrúskom a podávajte. Ak sa chcete vyhnúť vyprážaniu, skúste placky pripraviť v rúre – papier na pečenie pokvapkajte olivovým olejom, lyžicou vytvorte placky a pečte ich dozlatista pri teplote 180 stupňov Celzia. 

Zdroj foto: flickr.com

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Aj zdravá večera môže byť lacná a rýchlaAj zdravá večera môže byť lacná a rýchla

Máme pre vás tri top recepty na zdravé večere.

 

Glukóza nakopne svaly i mozogGlukóza nakopne svaly i mozog

Väčšinou sa stretávame s informáciou, že jednoduchým cukrom sa máme vyhýbať.

 

Prečo piť pivo aj v lete bez výčitiek?Prečo piť pivo v lete bez výčitiek?

Máme tu dobré správy pre všetkých milovníkov piva, pretože v umiernenom množstve je skutočným pokladom pre zdravie. 


Autor článku

Mirka Mikova

Mgr. Mirka Suchárová

Redaktor, editor, copywriter. Viac sa dozviete na mojej stránke:

https://www.miroslavasucharova.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (1)

Diskusia k článku - 5 zdravých receptov s ovsenými vločkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

Activa
Activa
 26.2.2019 12:48

doma ich použiovam docela často. Robim z nich domace musli, pridava,m do palačiniek, do jogurtov. Kupila som si z profikuchar kucharku so super receptami a tam sa nechavam inšpirovat. U nas je to velmi oblubena potravina